THE MIKE JACOBY ELECTRIC TRIO – ROCKET FUEL LOGIC

Artiest info
Website
facebook
 

‘The Mike Jacoby Electric Trio’ is een Amerikaanse alt.country- en rockformatie uit Long Beach, Californië rond multi-instrumentalist, zanger en songschrijver Mike Jacoby, bassist Don Read en drummer Mike Levin. In 2019 schreef ik op deze pagina’s een evaluatie over het album “Long Beach Calling”, de derde soloplaat van Mike Jacoby en het is nog geen jaar geleden toen ik hier ook een recensie mocht schrijven over het vorige album van ‘The Mike Jacoby Trio’ dat “The Long Haul” als titel had.

Het drietal muzikanten heeft sindsdien blijkbaar niet stilgezeten want we hebben nu alweer hun nieuwste door Mike Jacoby zelf geproducete plaat “Rocket Fuel Logic” in de bus gekregen voor het schrijven van een recensie. Het tien nieuwe tracks tellende album zal op 21 juni officieel in de betere platenzaken worden gereleased. We zijn echter al blij dat we hier twee songs uit die plaat op de bijgaande video’s mogen voorstellen. Het zijn akoestische live-uitvoeringen van de swingende rocknummers “Resume Speed, Texas” en “Explaining To Do”.

Er wordt catchy rockend geopend met het nummer “There Oughta Be A Law” en ook de resterende negen songs op “Rocket Fuel Logic” zijn bijzonder vlotjes in het gehoor liggende alt.country- en rockdeuntjes waarbij er voor de opname in Jacoby’s ‘4170 Studio’ in Long Beach twee speciale gastmuzikanten werden uitgenodigd. Dat zijn Jacoby’s ex-vrouw en violiste Ann De Jarnett en pianist Art Bailey die op zijn zwarte en witte toetsen meespeelt op het gitaarrocknummer “Your Love Song”.

Swingen en rocken kan op dit uitsluitend uit rocknummers samengestelde album verder worden gedaan op de tracks “Stomp The Gas”, “Explaining To Do” en “Here And Now” terwijl er tussendoor toch ook wel een rustmomentje wordt gecreëerd met de ballads “Lie In Bed”, “Ready When You Are”, de vrolijk klinkende slotsong “Try” en het wat zachter op een mondharmonicadeuntje voortkabbelende folky liedje “Lay Of The Land”. In de songteksten incorporeert Mike Jacoby afwisselend ernst en humor wat voor een leuke variatie zorgt en dit nieuwe album al bij al vrij gemakkelijk verteerbaar zal maken bij de fans van melodieuze alt.country- en countryrock- muziek.

(valsam)